Artistikey

PEDIGREE
Aganix du seigneur x Gemini Cl x Bamako de Muze

SEXE
Hengst/Colt

GEBOORTEJAAR
2024

FAMILIE

BWP 34

Pedigree

Scroll naar rechts voor de hele pedigree.

Artistikey

Dit markant getekend hengstveulen steelt je hart met zijn uitstraling en nieuwsgierigheid. Vader Aganix du Seigneur stond op de nominatie om naar de Olympische Spelen afgevaardig te worden. Door gezondheidsproblemen van zijn ruiter Jos Lansink werd de focus verlegd naar de fokkerij. En met succes! In de springpiste behalen zijn nakomelingen telkens bijzondere resultaten. Tevens komt zijn verervingstalent komt ook tot uitdrukking in een indrukwekkend aantal goedgekeurde zonen. Bij diverse stamboeken verdeeld behaalden bijna 50  zonen van hem een dekbrevet. 

Moedersvader Gemeni cl xx is het genetisch materiaal van de volbloed hengst en een van de beste springpaarden ter wereld behouden gebleven. Hij is namelijk een cloon van de groot winnaar Gem Twist (Greg Best welke zilver won op de Pan Am Games, 1987 en een  jaar later won de volbloed twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen van Seoul.

Juist dat Noblesse Oblige dit prestatiebloed meedraagt, en uit een succesvolle sportstam komt, zijn we blij deze merrie in onze stal te mogen hebben. Zelf was ze succesvol in de springsport tot en met niveau 1.30m. Ze sprong als vijfjarige op de Wereldkampioenschappen in Zangersheide.

Haar moeder Elize is de meest winnende Bamako de Muze dochter, 1.60m met  Aymeric de Ponnat. Grootmoeder Haiku van het Mispelhof v. Nabab de Reve sprong 1.30m. Haar moeder Elite de la Pomme v.Malito de Reve was finaliste als vier jarige in Gesves, haar moeder is dan weer de stempelmerrie Narcotique de Muze II v.Darco 1.60m uit Querly Chin v.Chin Chin 1.60m BWP pestatiestam 34