LoveleyKey SR

PEDIGREE
L’Arc de Triomph × ‘Fergar Mail × Papillon Rouge

SEXE
Hengst

GEBOORTEJAAR
2016

FAMILIE

SF 

LoveleyKey SR

Vader L’Arc de Triomphe is een mooie donkerbruine hengst van 1,70m die op driejarige leeftijd (2002) werd goedgekeurd met een score voor springtechniek van 8,9 van de 10. Als driejarige werd hij geveild voor een record- bedrag van € 460.000,-. Wegens grote vraag is hij als vierjarige enkel ingezet voor de dekdienst. In 2004 werkte hij als vijfjarige 12 foutloze parcoursen af van de 15 deelnames (ISO 132). Hij werd in Frankrijk (2008) uitgeroepen tot hengst van het jaar, omdat zijn kinderen uitblinken in de sport zowel bij het springen als de dressuur en de eventing. L’Arc de Triomphe is succesvol geweest op internationaal niveau.

Moeder Anarchie komt uit één van de beste en meest fascinerende merrielijnen van Frankrijk. Haar vader Fergar Mail (v. Laudanum xx) was in eigendom van La Silla en bracht onder andere het 1.60m springpaard Chela LS, waar Ashlee Bond succesvol mee is. Haar moeder Quinconce (v. Papillon Rouge) werd ingezet voor de fokkerij. Haar nafok is nog jong: de oudste is nu 6.

Grootmoeder Kamtchatka (v. Le Tot de Semilly) is niemand minder dan de moeder Orient Express (v. Quick Star), die met Patrice Delaveau individueel 2e werd op de Wereldruiterspelen van Caen in 2014. Zijn volle zus springt op 1.45m met Hendrik Dove. De halfbroer Taxi Driver (v. Quidam de Revel) springt op 1.40m met Delphine Perez.

Overgrootmoeder Loripierre (v. Foudre de Guerre) was een fantastische merrie in haar tijd. Ze werd met Gilles Bertran de Balanda nationaal kampioen van Frankrijk in 1984 en sprong op 1.60m. Haar zoon Dollar de la Pierre, beter bekend als Tlaloc la Silla (v. Quidam de Revel), sprong op de Olympische Spelen met de Mexicaan Santiago Lambre, en op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera in 2002 sprong Tlaloc onder de Franse vlag met Reynald Angot. Zijn halfbroer Empir de la Pierre sprong op 1.40m niveau met Patrice Delaveau.

Pedigree

Scroll naar rechts voor de hele pedigree.