Camaro Key SR Z

PEDIGREE
Clinton × Quidam de Revel × Cash

SEXE
Hengst

GEBOORTEJAAR
2016

FAMILIE

NL 010

Camaro Key SR Z

Vader Clinton was zeer succesvol op Grand Prix niveau met Dirk Demeersman en behaalde diverse internationale topprestaties, zoals tweede in de Landenwedstrijd van Aken en derde in de Wereldbeker van Mechelen in 2003, tweede in het Kampioenschap van Belgie, zevende in de Wereldbeker van Verona en eerste in de Grote Prijs van Lummen. Van zijn eerste jaargang werden maar liefst drie zonen goedgekeurd, namelijk Upsilion, Utrillio en President. In 2004 zette Clinton een fantastische prestatie neer door met Dirk Demeersman als derde te eindigen in het individuele klassement van de Olympische Spelen in Athene. Clinton werd 2e in de prestigieuze Grote Prijs van Aken 2005. Clintons nakomelingen volgen in de voetsporen van hun vader op internationaal niveau, o.a. Via Vola van Tina Lund, Cornet Oblensky van Marco Kutscher en Special.

Moeder Guidan is een dochter van de topvererver Quidam de Revel. Deze zoon van Jalisco B werd in het verleden door Hervé Godignon en Thomas Velin uitgebracht in de springsport. De betere successen waren met Hervé Godignon: zo kwam Quidam de Revel tot een bronzen teammedaille tijdens de Olympische Spelen van Barcelona. Individueel viel de combinatie met een vierde plek net buiten de medailles. Het duo schreef tevens de Grote Prijzen van Rome en New York op hun naam en was een vaste waarde tijdens vele landenwedstrijden. In 2004 was Quidam de Revel voor het tweede jaar op rij lijstaanvoerder van de World Breeding Championships voor springhengsten.

Grootmoeder Pamelza Z heeft als vader Cash. Dit is een zeer interessant gefokte zoon van de Cor de la Bryère uit de volle zus van Landgraf I en II (v. Ladykiller xx). Cash heeft internationaal gesprongen met Hugo Simon. Overgrootmoeder Kanelza (v. Nimmerdor) sprong op het hoogste niveau met Bernardo Mathias. In de Nations Cup-ronde van Bratislava waren ze dubbel foutloos. Uit de tak van Kanelza komt de GGK Zangersheide hengst Danelzo Z (v. Darco) en ook Tao te King (v. Galoubet), een 1.50m springpaard met Michael Dorman.

Over grootmoeder Enelza gesproken: zij heeft als vader de jaarhonderd hengst Alme. Hij tekende voor het vaderschap van twee wereldkampioenen en drie Olympiade paarden. Enelza bracht het 1.60m springpaard Olympia (v. Brown Boy) die door Michel Robert werd uitgebracht. Haar dochter Kanelza (v. Nimmerdor) was een 1.60m springpaard onder Bernardo Mathias. Enelza’s Quick Star zoon sprong op 1.40m met Michol Del Signore. Haar dochter Quinelza Z (v. Quidam de Revel) is een 1.50m springpaard met Giorgio Bianchi. Haar zoon Ganelzo (v. Chin Chin) is een 1.45m springpaard met Hendrik Denutte. Uit de tak van Olympia komen de springpaarden en de goed gekeurde hengsten:

  • F Olympic MH (v. Nonstop), 1.50m met Fiona Meier
  • Cognac (v. Calato), 1.45m met Luciana Campos
  • Kannan KOPF (v. Kannan), 1.45m met Mario Wilson Fernandes
  • Favoriet MH (v. Darco), 1.35m met Mieke Wils
  • Robic Z (v. Rebel II Z), GGK in Argentinië
  • Gin Doctro (v. Indoctro), AES GGK.

Camaro Key SR Z komt onder de hamer tijdens de Prinsjesdagveiling.

Pedigree

Scroll naar rechts voor de hele pedigree.