Benz Key SR Z

PEDIGREE
Bosch Blue HBC × Indoctro × Darco

SEXE
Hengst

GEBOORTEJAAR
2016

FAMILIE

NL 184

Benz Key SR Z

Van dit veulen hebben we hoge verwachtingen: de vader is Bosch Blue.

De 6-jarige Cantos zoon Bosch Blue is na een verrichtingsonderzoek van 21 dagen goedgekeurd voor de dekdienst van het KWPN. Hij komt uit de ster-preferente merrie Pavona, een dochter van Mr. Blue uit Divona van G.Ramiro Z x Nimmerdor. Uit deze directe moederlijn komen ook de KWPN-hengsten Unaniem (Numero Uno) en Garmisch (Grannus). De hengst, die als 3-jarige voor het verrichtingsonderzoek is aangewezen, heeft zijn test afgelegd aan Rockpointe Equestrian Inc., van de familie Kist in het Canadese Dewincton (Alberta).

Moeder Carnike heeft als vader de preferente Indoctro. Indoctro werd vertegenwoordigd door verschillende nakomelingen op de Olympische Spelen, waaronder Nike (met Katharina Offel in Athene) en VDL Orestus (met Juan Andres Rodriguez in Hong Kong). Daarnaast was hij met vijf nakomelingen vertegenwoordigd in Normandië op de Wereldruiterspelen in Normandië. De nafok van Carnike is nog te jong om in de sport te kopen.

Moeder Parnike heeft de BWP Ambassadeur Darco als vader. Deze hengst sprong met Ludo Philippaerts op 1.60m en vele van zijn nakomelingen deden hem dat na, zoals Nonstop, Otterongo, Sapphire en Ogano Sitte. Grootmoeder is de prestatiemerrie Garnike (Jasper). Zij bracht het 1.50m springpaard Ornike (Indoctro), dat sprong onder het zadel van Ben Maher. Garnike bracht ook de goed gekeurde AES hengst Kazan (Ramiro). Zijn volle zus Larnike bracht de KWPN-GGH Cidane (Heartbreaker), die ook 1.40m springt, en Audi’s Reflection (Monaco), die 1.60m heeft gesprongen met Vincent Voorn.

Larnike’s dochter Parlanieke (Libero H) bracht het 1.50m springpaard Unicum’s Jumpy (Jumpy des Fontaines) onder het zadel van Hasan Senturk en Zandigo T.S. (Lupicor) springt op 1.60m met Philipp Schober. De GGH Valent (Hors la Loi II), die 1.50m springt met Dermott Lennon, en het met Edward Levy 1.60m springende paard Wirma (Hors la Loi II) hebben ook Garnike als grootmoeder. Verder komen uit deze tak van Garnike nog de internationale sportpaarden:

Widney (Sydney), 1.60m met Michael Duffy
Viking (Indoctro), 1.45m met Suus Kuyten
Mona Lisa VDB Z (Massimo), 1.40m met Bart Bles
Brisbeen (Indoctro), 1.40m met Maximilian Ertz
Warnike (Heartbreaker), 1.45m met Nicolas Mignon
Tornike (Ojasper), 1.45m met Willem Greve
Barnike (Baldwin B), 1.60m met Bertram Allen
Canny Blue

Benz Key SR Z is geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling 2016.

Pedigree

Scroll naar rechts voor de hele pedigree.